Kamerplanten mooi en gezond
Wil jij met unieke producten een gezellige sfeer in huis creëren? Dat kun je ook met kamerplanten. Haal met tropische planten een exotisch sfeertje in huis en waan jezelf op een warm eiland waar je alle zorgen voor morgen kunt bewaren. Kamerplanten zijn niet alleen mooi, maar zijn ook nog eens hartstikke goed voor ons lichaam, geest en gezondheid.
 
Zeg nou eens eerlijk: word jij niet helemaal zen van groen om je heen?

Voordelen van kamerplanten:

  • Kamerplanten zorgen voor schone lucht in huis
  • Dienen als antidepressiva.
  • Verhogen je productiviteit.
  • Geven je weerstand een boost.
  • Zorgen voor een goede nachtrust.

Kamerplanten voor een schone lucht in huis

We komen helaas veel minder buiten. Deels door de maatregelen rondom de pandemie, deels door de koude wintermaanden. En het lucht in huis is lang niet zo schoon als we denken. Ik heb het dan niet alleen over huizen waarin gerookt wordt. We koken allemaal in huis. We hangen allemaal de was op. Zelfs als je niet zou koken of wassen, adem je in en uit en dat is voldoende om het lucht in huis te vervuilen.

Wat doet vuile lucht met ons?

Ten eerste worden onze longen aangetast als we geen schone lucht binnenkrijgen en kan de werking van onze longen blijvend achteruitgaan. Daarnaast kunnen we last van hoofdpijn, droge ogen en een droge keel krijgen. 

Wat kunnen we doen om het lucht in huis te zuiveren?

Zet af en toe een raampje open en zet de afzuigkap aan wanneer je kookt. Maak regelmatig schoon en de gouden tip van vandaag: zet kamerplanten neer in huis!

De Ficus plant, ook wel Rubberplant genoemd, is een luchtzuiverende plant. Hij is makkelijk in onderhoud en staat prachtig in je interieur.
Ficus kamerplanten in drie verschillende kleuren sierpotten


Bekijk deze set van drie Ficus planten: de Ficus Robusta, Ficus Elastica en Ficus Belize. De planten komen in prachtige kleurrijke sierpotten, die een gezellige sfeer in huis zullen creëren. 

 

Kamerplanten voor Antidepressiva

Kamerplanten zuiveren niet alleen het lucht in huis, maar dienen met hun mooie verschijning ook als antidepressiva. Planten hebben een stressverlagend effect op ons en zorgen voor een goed humeur.
Bekijk deze mooie Strelitzia Nicolai in bolglas. Hij wordt ook wel het Paradijsvogelplant genoemd. De naam is bijna net zo mooi als de plant zelf. De Strelitzia Nicolai wordt in een prachtige bol geleverd en heeft tevens een luchtzuiverende werking.

Paradijsvogelplant, Strelitzia Nicolai, Kamerplant


Bekijk deze mooie Strelitzia Nicolai in bolglas. Hij wordt ook wel het Paradijsvogelplant genoemd. De naam is bijna net zo mooi als de plant zelf. De Strelitzia Nicolai wordt in een prachtige bol geleverd en heeft tevens een luchtzuiverende werking.

 

Kamerplanten voor productiviteit

Planten hebben een positief effect op je lichaam, geest en gezondheid. Een voorbeeld hiervan is dat planten je concentratievermogen verhogen. Het is dus raadzaam om kamerplanten neer te zetten op kantoor of thuis in de ruimte waar je werkt. 

Monstera Kamerplant met sierpot

Zet bijvoorbeeld een Monstera plant neer. Deze planten zijn razend populair, makkelijk in onderhoud en sterk luchtzuiverend. Let op: de bladeren van de Monstera plant kunnen giftig zijn voor je huisdier, dus let erop dat hij er niet aan gaat knabbelen of kies liever voor een andere plant.

 

Boost je weerstand met een kamerplant

Planten hebben een positief effect op je weerstand. Of je nou een wandeling in het bos maakt of in je woonkamer zit met kamerplanten om je heen, het stressgehalte in je lichaam en je bloeddruk worden verlaagd. Planten helpen je ook om sneller te genezen.

Musa Dwarf Cavendish Kamerplant


Bekijk eens deze mooie bananenplant, de Musa Dwarf Cavendish. De bananenplant maakt je niet alleen blij met zijn prachtige verschijning, maar zorgt ook voor een hogere luchtvochtigheid. Daarmee is deze plant bevorderend voor onze gezondheid.


 

Goede nachtrust met kamerplanten

Heb jij last van slaapproblemen? Wist je dat sommige kamerplanten je slaapkwaliteit kunnen verbeteren?

Set van 3 Vetplanten in een Old Look keramieken pot


Vetplanten zijn één van de meest luchtzuiverende planten. Ze absorberen de kooldioxide in de kamer en zetten deze ‘s nachts om in schone zuurstof. Daarom zijn vetplanten de ideale kamerplanten om in je slaapkamer te plaatsen. Bovendien zijn ze hartstikke onderhoudsvriendelijk.

 

Maandelijkse abonnement voor kamerplanten

Wij bieden een maandelijks abonnement aan voor planten op kantoor, restaurants of elke andere gewenste gelegenheid. Uiteraard volledig op maat naar jouw wensen. Heb je vragen hierover? Neem dan contact met ons op. Kijk voor meer kamerplanten en unieke producten op de webshop van Vozadeko, de webwinkel voor al je huis en tuin artikelen.
 

  Team Vozadeko     12-01-2022 15:00     Reacties ( 0 )
Reacties (0)

Geen reacties gevonden.

Deze website gebruikt cookies om het bezoek te meten, we slaan geen persoonlijke gegevens op.
Accepteer geselecteerde cookies