Tuinkamperen: 5 tips voor een leuk weekend
Op zoek naar een leuk familie uitje in het weekend zonder teveel poespas? Wat dacht je van tuinkamperen? Kamperen zonder de tijd of budget te steken in een reis naar een camping in Frankrijk. Hoe ideaal is dat?

Het weer is er klaar voor, nu jij nog. Lees de tips voor tuinkamperen en bereid je voor op een onwijs leuk en avontuurlijk weekend met je gezin, vrienden, trouwe viervoeter of... heerlijk alleen!

Tips voor tuinkamperen

Het zonnetje schijnt. De vogels tjilpen. De bloemen staan in de bloei. Wij zijn er weer helemaal klaar voor om te kamperen. Geen caravan? Geen nood. Volg deze 5 tips om een simpel, maar avontuurlijk kampeerfeestje in de tuin te houden.

5 tips voor een avontuurlijk weekend:
  1. Gebruik een pop-up tent
  2. Ontdek de natuur met leuke spelletjes
  3. Maak een klein kampvuurtje
  4. Eet gezellig buiten
  5. Geniet van de sterren

1. Gebruik een pop-up tent

Een tent opzetten is geen makkie. Dat gestoei met tentstokken kan nogal ergerlijk zijn. Misschien hou jij wel van een uitdaging of vind je het een leuke activiteit om samen met de kids een tent op te zetten. Laat je vooral niet tegenhouden. Maar voor degenen onder ons die geen “nee” zeggen tegen een makkelijkere manier: maak gebruik van een pop-up tent.

Een pop-up tent zet je in een oogwenk klaar en kun je ook weer makkelijk opbergen. Het is niet alleen praktisch voor tuinkamperen, maar ook makkelijk te vervoeren en daarmee ideaal voor de camping en festivals.

Heb jij nog geen pop-up tent? Bekijk de complete kampeerset voor 2 personen van Vozadeko; inclusief 2 slaapzakken, 2 slaapmatten en de benodigde bevestigingsmaterialen.

2. Ontdek de natuur met leuke spelletjes

Kamperen is zo fijn omdat je één met de natuur wordt. Je lichaam krijgt een boost dankzij de frisse buitenlucht en je ervaart een enorm gevoel van vrijheid. Een heerlijk moment om even bij te laden dus.

Wanneer je in de tuin kampeert met de kinderen, kan het nog wel eens een uitdaging zijn om ze ervan te weerhouden om terug naar huis (een aantal stappen verderop) te gaan. Plan daarom leuke en educatieve activiteiten voor de kids, zoals een speurtocht naar insecten en bloemen of een spannend familiespel.

Maak kennis met het familiespel Kubb waarbij jullie in 2 teams tegen elkaar kunnen strijden. Het team dat als eerst 5 kubbs van de tegenpartij en de koning omver heeft gegooid, wint!

Missen ze toch hun tablet heel erg? Wellicht kunnen jullie samen met het gezin een filmpje bekijken onder de sterren. Zo genieten jullie toch samen van een activiteit terwijl jullie in de buitenlucht zijn. Ben je in het bezit van een beamer? Dan kun je natuurlijk een thuisbioscoop in de tuin creëren.

3. Maak een klein kampvuurtje


Bij kamperen hoort natuurlijk een kampvuurtje. Gezellig om het kampvuur zitten met marshmallows en met geluk heeft één van jullie een gitaar (en kan die er uiteraard ook op spelen). Spannende verhalen wanneer de zon ondergaat of misschien voor deze keer een verhaaltje over hoe belangrijk de natuur voor ons is en hoe we het kunnen beschermen.

Een kampvuurtje maakt de kampeerervaring compleet. Maar vuur maken in de tuin moet natuurlijk wel veilig blijven. Wees er zeker van dat je het milieu of de buren geen overlast bezorgt door op het volgende te letten. Stook alleen onbehandeld en droog hout om te voorkomen dat schadelijke stoffen vrijkomen. Brandbare blokken van geperst hout zijn het meest geschikt om een vuurtje mee te maken.

Vind jij het (net als ik) nogal een uitdaging om een vuurtje te maken? Dan kun je natuurlijk altijd een vuurschaal kopen. Het is veilig, stijlvol en je kunt er ook nog eens heerlijk mee BBQ’en.

4. Eet gezellig buiten

 

Over BBQ’en gesproken, eet gezellig samen buiten tijdens een kampeeruitje. De keuken ligt natuurlijk binnen loopbereik, maar probeer dat toch even te negeren. Naast vlees, vis of groente op de BBQ te gooien, kun je ook lekkere sandwiches en veelzijdige salades bereiden.


Vergeet ook niet om een thermosfles te vullen met heet water om koffie en thee te kunnen zetten om jullie warm te houden. Snel door het water heen? Vooruit, je mag best even de keuken in om water te koken.

5. Geniet van de sterren


Last but not least... vergeet niet te genieten van de sterren. Knijp even een oogje dicht voor deze keer wanneer het bedtijd is voor de kinderen. Laat ze de sterren aanschouwen en misschien kunnen jullie samen de Grote Beer (ook wel bekend als de “steelpan”) vinden.

Ze zullen vanzelf heerlijk in slaap vallen, want ons lichaam reageert op licht en maakt melatonine (slaaphormoon) aan wanneer het donker wordt.

Let erop dat je kinderen niet slapen met een capuchon. Ze kunnen tijdens hun slaap hun hoofd in de capuchon draaien en dit kan het ademen vermoeilijken. Warme kleren en een stevige slaapzak zijn vaak wel voldoende, maar wil je toch liever een warmtebron om er zeker van te zijn dat ze geen kou vatten gedurende de nacht? Dan kun je gebruik maken van een elektrische heater.

Slapen terwijl het kampvuur nog brandt is gevaarlijk, dus weer er zeker van dat het vuur volledig gedoofd is voordat je gaat slapen.

Klaar voor een tuinkampeer avontuur?

Ben jij klaar voor een avontuurlijk weekend met je dierbaren (of je dierbare zelf)? Vergeet dan niet om bovenstaande tips te volgen en maak er een onvergetelijk weekend van!

Voor nog meer unieke producten voor je huis en tuin kun je een kijkje nemen op onze shop. De webwinkel voor alle huis & tuin artikelen.
 
  Team Vozadeko     02-05-2022 14:21     Reacties ( 0 )
Reacties (0)

Geen reacties gevonden.

Deze website gebruikt cookies om het bezoek te meten, we slaan geen persoonlijke gegevens op.
Accepteer geselecteerde cookies