Rozenboog: romantische entree op kleine trouwerij
Met de maatregelen rondom de huidige pandemie zijn we gewend geraakt aan dingen waar we eerder nooit bij stil hadden gestaan. We moesten wennen aan het dragen van een mondmasker en nu is het weer even wennen aan het niet dragen ervan. We zijn gewend geraakt aan minder persoonlijk contact en meer digitale communicatie. Ook kijken we niet meer op van kerstdiners waarbij oma en opa aan tafel schuiven via FaceTime of van het feit dat je niet was uitgenodigd op de bruiloft van je nicht. Zij en haar aanstaande mochten namelijk maar een beperkt aantal gasten uitnodigen vanwege de maatregelen.

Inmiddels zijn de coronamaatregelen en -adviezen aardig versoepeld. Toch blijven we zien dat veel stellen de voorkeur geven aan een kleine trouwerij. Versoepeling of niet, we blijven natuurlijk attent, maar de pandemie is misschien niet eens de voornaamste reden om voor een kleine trouwerij te kiezen.

Ga jij binnenkort het huwelijksbootje instappen met de liefde van je leven? Lees dan verder om erachter te komen wat de voordelen zijn van een kleine trouwerij.

5 grote voordelen van een kleine trouwerij

Een kleine bruiloft brengt meerdere grote voordelen met zich mee. Ben jij benieuwd naar waarom een kleine trouwerij misschien wel dé ideale oplossing voor jullie is? De 5 grote voordelen van een kleine trouwerij, je leest ze hier:
  1. Een kleine trouwerij is persoonlijker
  2. Een kleine trouwerij is ideaal tijdens de pandemie
  3. Een kleine trouwerij kan aanzienlijk goedkoper zijn
  4. Een kleine trouwerij betekent een kleinere organisatie
  5. Een kleine trouwerij biedt meer keuze uit locaties


1. Een kleine trouwerij is persoonlijker

Op een grote bruiloft zitten er al snel gasten tussen waar je toch niet zo heel veel mee hebt. Het zijn de vrienden van je ouders, verre familieleden of mensen die je puur uit beleefdheid hebt uitgenodigd.

Met een kleine bruiloft kan niemand jou kwalijk nemen dat je ze niet hebt uitgenodigd. Alhoewel, er zal altijd wel iemand tussen zitten die er een punt van maakt, maar het is niet meer dan logisch dat je met een kleine bruiloft enkel je allerdierbaarsten uitnodigt.

Met enkel de meest favoriete mensen uit jullie leven om je heen op jullie gelukkigste dag, zullen jullie je ook meer op je gemak voelen. Daarnaast kunnen jullie met een kleine bruiloft ook veel meer aandacht besteden aan jullie gasten. Je kunt bijvoorbeeld persoonlijke naambordjes (laten) maken waardoor elke gast zich extra gewaardeerd en welkom zal voelen.

Lang verhaal kort: een kleine bruiloft is persoonlijk en intiem.

2. Een kleine trouwerij is ideaal tijdens de pandemie


Vrijwillig of niet: een kleine bruiloft past in het plaatje van een pandemie. Je kunt het gemakkelijk in de open lucht organiseren, waardoor jij en je gasten omringd zijn door frisse lucht.

Daarnaast is de anderhalve meter regel veel makkelijker te handhaven met een gering aantal gasten. Ook is er natuurlijk veel minder kans op besmetting, want minder gasten betekent minder risico dat er iemand rondloopt die positief is.

Helaas kun je niet altijd aan iemand zien dat die positief is en het laatste wat je natuurlijk moet willen is dat het aantal besmettingen stijgt door en onder de gasten op jouw gelukkigste dag.

Het blijft dus een goede en gelukkig ook een populaire keuze om te kiezen voor een kleine trouwerij.

3. Een kleine trouwerij kan aanzienlijk goedkoper zijn

Een bruiloft kan een hele dure organisatie zijn en vaak beseffen we ons dat pas als we er eentje aan het plannen zijn. De spanning kan dan ook erg hoog oplopen tijdens het plannen van een bruiloft. De één wil het beste van alles en de ander investeert het geld liever in de huwelijksreis. Waarom niet allebei?

Wanneer je een kleine bruiloft organiseert kun je heel wat centen besparen of je kunt er voor kiezen om met hetzelfde budget meer te investeren in de organisatie door het aantal gasten aanzienlijk te beperken. In beide gevallen hoef je niet af te wijken van het budget en kunnen jullie naast de bruiloft ook een prachtige huwelijksreis plannen.

4. Een kleine trouwerij betekent een kleinere organisatie

We hebben het zojuist gehad over de financiële kant van het verhaal, maar een organisatie is veel meer dan dat. Het kost niet alleen centen, maar ook onwijs veel tijd en energie. Alles moet perfect zijn en het liefst moet iedereen het naar zijn zin hebben. Dat is nogal een behoorlijke taak met een groot aantal gasten. Een kleine bruiloft vraagt om een kleinere organisatie en vergt dus minder energie en tijd.

Onthou ook dat het haast onmogelijk is om iedereen gelukkig te maken. Maak je liever druk om jullie eigen geluk en geniet volop van jullie mooie dag.

5. Een kleine trouwerij biedt meer keuze uit locaties

Ook zeker niet onbelangrijk: de locatie van jullie bruiloft.

De organisatie van een bruiloft begint vaak al een jaar van tevoren en dat heeft alles te maken met het op tijd kunnen reserveren van een trouwlocatie en alles wat erbij komt kijken.

Met een kleine bruiloft heb je veel meer bewegingsruimte en kun je alle kanten op. Trouwen in een kerk? Trouwen in het bos? Trouwen in de tuin van je ouders? Alles is mogelijk. Met een beperkt aantal gasten kun je zelfs trouwen in het buitenland. Trouwen op een tropisch eiland? Waarom ook niet?

Wil jij het liever toch niet zo groots aanpakken en gaat het voor jou om de gezelligheid en saamhorigheid? Dan kun je ervoor kiezen om je bruiloft te houden onder de heldere blauwe hemel.

Wil je helemaal nergens aan vast zitten en heb je een grote tuin tot je beschikking? Dan bof je. Of de tuin van jou is of van tante Truus maakt ons overigens helemaal niet uit. Met de juiste tuinverlichting en decoratie kun je de tuin omtoveren in de perfecte trouwlocatie. Een rozenboog mag natuurlijk niet ontbreken voor een romantische entree.

Tip: plaats meerdere rozenbogen om een romantische tunnel te creëren. Uiteraard kun je de rozenboog versieren (met bloemen) naar keuze.

Rozenboog: voor de meest romantische entree

Hebben jullie besloten om een kleine trouwerij te houden en zijn jullie op zoek naar een stevige metalen rozenboog voor een romantische entree? Neem een kijkje op de webshop van Vozadeko: de webwinkel voor alle huis & tuin artikelen.

Naast een rozenboog kun je allerlei andere unieke producten voor de tuin kopen, waarmee jullie de meest geweldige en persoonlijke trouwlocatie zullen creëren. Maak er een onvergetelijke dag van! Wij van Vozadeko wensen jullie alvast heel veel liefde en geluk in jullie nieuwe leven.

 
  Team Vozadeko     20-04-2022 13:49     Reacties ( 0 )
Reacties (0)

Geen reacties gevonden.

Deze website gebruikt cookies om het bezoek te meten, we slaan geen persoonlijke gegevens op.
Accepteer geselecteerde cookies